Zo maak je van je huis een koel paradijs in de zomer

Hoewel een beetje zomerzon zonder twijfel heerlijk kan zijn, kan dit het soms ook moeilijk maken om je huis behaaglijk koel te houden. Zonder van een dure airconditioner gebruik te maken, hebben we hier een aantal verkoelende tips om in de snikhete lucht in jouw huis prettig af te koelen.

Sluit de gordijnen en ramen

Hoe verleidelijk het ook is om jouw ramen tijdens een hittegolf aangenaam open te gooien, of als de dag op haar heetst is, zal het huis koeler blijven als je ze gewoon dicht laat. Probeer op zulke dagen enkel vroeg of later op de dag frisse buitenlucht binnen te laten.

Daarnaast zullen lichtgekleurde jaloezieën en gordijnen, die van een zwaardere stof gemaakt zijn, het beste om de warmte te blokkeren. Kies dus voor dit type gordijnen als je overweegt om die van jou te upgraden. Houd deze gordijnen ook overdag dicht om je huis in de zomer zo koel mogelijk te houden.

Houd de deuren gesloten

Als je een ventilator in huis gebruikt, dan zal het afsluiten van de ongebruikte kamers gedurende de dag het huis in de zomer koel houden. Het zal haar verkoelende inspanningen nu immers concentreren op de plek waar jij dit het meest voelt.

Zorg er echter wel voor dat je de buitendeuren in de avond opent. Dit om ervoor te zorgen dat er niet alleen fijne frisse lucht door jouw woning stroomt, maar ook om te voorkomen dat je huis benauwd aanvoelt.

Plaats reflecterende raamfolie

Het plaatsen van reflecterende raamfolie is een super effectief hulpmiddel om je huis in de zomer koel te houden. Dit gebeurt door de zonnestralen op afstand te houden. Het is ook niet erg duur om toe te passen. Het is een oplossing die veel in warmere klimaten wordt gebruikt, en het kan de warmte en schittering tot 99% verminderen!

Eet je maaltijden buiten

Het gebruik van de oven of kookplaat kan extra warmte in je huis creëren. Dus in plaats van jouw keuken onnodig op te warmen, kun je beter van de warme zomeravonden in de tuin genieten. Steek de BBQ op je terras onder je veranda aan en combineer het met een gezonde zomerse salade.

Zorg voor een koele ondergrond

Ben je het beu om aan een leren bank vast te plakken? Koel jezelf dan op deze bank af door er een lichtgewicht plaid of laken van natuurlijke vezels overheen te leggen. Je hoeft hier echt geen dure nieuwe stoffering voor te kopen. Je kunt simpel met een laken improviseren, wat een oplossing is die het werk net zo goed zal verrichten.

Weet daarnaast dat een laminaat binnenvloer van bijvoorbeeld  Homing XL ook een koelend effect heeft. Net als houten en keramische vloeren, zorgt laminaat ervoor dat dit de warmte effectiever dan tapijt verspreidt. Hierdoor zal je huis er op warmere dagen koeler aanvoelen.

Kleed jezelf ook koel

Draag in de zomer vooral losse, lichtgewicht kleding gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen en linnen. Drink bovendien koude vloeistoffen om je lichaam af te koelen en verblijf in het laagste (en donkerste) gedeelte van je huis.

Gebruik bij een oververhit gevoel eventueel een gekoelde rubberen waterkruik, een ijszak of een koude doek. Om via je polsen en voeten zo direct een aangenaam verfrissend gevoel te creëren. En als het binnen erg benauwd is, overweeg dan zeker een luchtontvochtiger. Dit handige apparaat haalt de vocht uit de lucht en laat je huid ook beter ademen.

De zomer is voor velen echt het mooiste seizoen van het jaar! Maar helaas wordt al het fijns dat de zomer brengt vaak door de verzengende hitte overschaduwd. Gelukkig kun jij nu met de bovenstaande tips thuis beter koel blijven, om zo nog meer van de zomer te genieten!

Koelen met een warmtepomp

Wanneer je op deze website kijkt, ben je misschien in eerste instantie geïnteresseerd in het kopen van een airconditioning voor het koelen van je woning. Maar er zijn nog meer mogelijkheden voor het koelen van je woning. Onlangs heeft de overheid aangekondigd dat de (hybride) warmtepomp de norm wordt bij het vervangen van je cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat je fors op je energieverbruik bespaart. Maar wist je dat de meeste warmtepompen je woning ook kunnen verkoelen? Daar vertellen we meer over in dit artikel.

Hoe werkt een warmtepomp?

Eerst even meer over de werking van een warmtepomp. Je kunt dit vergelijken met een omgekeerde koelkast. Waar een koelkast warmte onttrekt uit de binnenkant van het apparaat, onttrekt een warmtepomp energie uit de buitenlucht, de bodem of uit ventilatielucht en zet dit met een zeer goed rendement om in energie voor het verwarmen of koelen van je woning. Daarbij gebruikt de warmtepomp een kleine hoeveelheid stroom.

Hoe werkt het koelen met een warmtepomp?

De meeste typen warmtepompen kunnen niet alleen verwarmen, maar je woning ook koelen. Het koelen met een warmtepomp kan op meerdere manieren werken. Zo gebruiken de zogeheten water/water warmtepompen ofwel grondwarmtepompen koud water uit de bodembron, koelen dit af en pompen dit door de vloerverwarming. Het grote voordeel is dat de compressor hier niet aan te pas komt, wat scheelt in het stroomverbruik. Zogeheten lucht/water warmtepompen halen energie uit de buitenlucht en ze keren de werking van de warmtepomp om. De warmtepomp gaat daardoor koelen in plaats van verwarmen. Ventilatielucht/water warmtepompen kunnen niet koelen, maar wel ventileren.

Hoe goed kun je je huis koelen met een warmtepomp?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst natuurlijk het type warmtepomp, maar ook de mate van isolatie. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe moeilijk de warmte in de zomer naar binnen kan. Het afgiftesysteem speelt ook een rol. Zo is vloerverwarming ideaal, maar je kunt  je woning ook voorzien van ventilatorconvectoren. Zorg daarnaast voor goede zonwering om de warmte buiten te houden.

Met behulp van de bovenstaande informatie weet je meer over de mogelijkheden voor het koelen van je woning met een warmtepomp.

Last van zweterige, slapeloze nachten tijdens warme dagen?

Het is voor de meeste altijd heerlijk, de zomerdagen. Denk hierbij aan leuke uitjes, lekker zwemmen en in de avond gezellig barbecueën met een drankje. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren, en dat is het ook, totdat het moment van slapen aanbreekt. Je kent het vast wel, dat moment dat je wilt slapen maar het gewoon veelte warm is om in slaap te komen. Of dat je doorweekt wakker wordt midden in de nacht, erg frustrerend. In deze tekst lees je meer over oplossingen tegen deze warmte waardoor jij alsnog een goede nachtrust kunt pakken tijdens die warme dagen.

De eerste oplossing, een ventilator

De eerste manier om je van de warmte te omzeilen is door het hebben van een ventilator. Een ventilator is een machine met een propeller waardoor je een briesje kunt genereren. Dit kan ervoor zorgen dat je het minder warm hebt en dus hopelijk ook beter kunt slapen.

Wanneer je een ventilator de hele nacht op je gericht hebt, kunnen sommige wel gevoelig zijn om verkouden te worden. Het is dus beter om de ventilator op draaistand te houden. Naast het voordeel dat een ventilator voor verkoeling zorgt, zorgt deze ook voor een betere luchtcirculatie in je huis of kamer. Hierdoor blijft de desbetreffende ruimte lekker fris. Een gemiddelde ventilator kun je verkrijgen vanaf zo’n 25 euro. Deze prijs kan oplopen tot 150 euro. Dit is afhankelijk van het merk en type.

De tweede oplossing, een airco

De tweede oplossing die we gaan bespreken en in ons opzicht ook de beter is, is een airco. Een airco is een apparaat die een ruimte kan verkoelen. Tegenwoordig heb je ook een airco met verwarming zodat je deze in de koude periode kunt gebruiken voor het verwarmen van de ruimte. Ook is het mogelijk om met een airco de lucht in een ruimte te ontvochtigen of te filteren. Wanneer je van plan bent om een airco aan te schaffen is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten.

Zo zijn sommige airco’s niet bepaald energiezuinig waardoor je aan het einde van de maand een hoge stroomrekening binnen kunt krijgen. Het is dus belangrijk om op de energielabel te letten wanneer je een airco gaat aanschaffen. Ook is het essentieel om te kijken welk type airco je wilt aanschaffen. Zo heb je mobiele airco’s die je kunt verplaatsen en airco’s die zijn ingebouwd in je woning.  Deze ingebouwde airco’s worden ook wel inverter airco genoemd. Ingebouwde airco’s zorgen vaak voor een snellere verkoeling en staan minder in de weg.

Welke soorten kozijnen zijn er?

Het is inmiddels algemeen bekend dat de Nederlandse huizenmarkt volledig op slot zit. Dit komt niet alleen door huisjesmelkers die iedere mogelijke woning opkoopt om vervolgens weer flink te gaan verhuren, maar ook door het bouwen van te weinig betaalbare woningen. Hierdoor verkoopt vrijwel iedere woning momenteel razendsnel. Zelfs de kluswoningen waarvan de kozijnen bijvoorbeeld helemaal verrot zijn. Heb jij recent zo’n woning gekocht? Dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk de kozijnen te gaan vervangen om lekkage te voorkomen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten kozijnen, waardoor het logisch is dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Om jouw zoektocht makkelijker te maken vertellen wij je in deze blog graag welke soorten kozijnen er zijn. Lees snel verder en vind het exemplaar die bij jouw woning past!

1 Houten kozijnen

Dit zijn nog steeds de meest geliefde kozijnen van ons land. De voornaamste reden hiervoor is dat je bij houten kozijnen de keuze hebt uit verschillende houtsoorten. Hierbij kan je onder andere denken aan eikenhout, beukenhout en cederhout. Al deze soorten geven jouw woning een klassieke en natuurlijke uitstraling. Daarnaast gaan houten kozijnen, wanneer je ze goed onderhoudt, ontzettend lang mee. Iedere tien jaar moeten de kozijnen opnieuw gescheurd en geverfd worden om er weer als nieuw uit te zien. Ben je een bepaalde kleur zat? Dan kan je de houten kozijnen gemakkelijk opnieuw verven. 

2. Kunststof kozijnen

Wanneer je het onderhoud van houten kozijnen iets te veel werk vindt, dan kan je ervoor kiezen om kunststof kozijnen te nemen. Deze kozijnen zijn namelijk volledig onderhoudsvrij. Dit betekent dat je niet iedere tien jaar de kunststof kozijnen opnieuw moet verven. Om de kozijnen mooi te houden wordt er wel geadviseerd om minimaal twee keer per jaar de kunststof kozijnen een schoonmaakbeurt te geven. Dit doe je gemakkelijk met een emmer lauwwarm water en allesreiniger. Bovendien verhogen kunststof kozijnen de isolatie van jouw woning, waardoor er geen koude lucht meer via de ramen naar binnen kan trekken. Ideaal als je een koukleum bent!

3 Stalen kozijnen

Wil je liever kozijnen die volledig inbraakveilig zijn? Dan zijn stalen kozijnen een uitstekende keuze. Deze kozijnen zijn immers gemaakt van staal wat ontzettend sterk is. Hierdoor is het voor inbrekers niet meer mogelijk om via jouw kozijnen het huis in te gaan. Daarnaast zijn stalen kozijnen ook nog eens volledig onderhoudsvrij, waardoor je geen rekening meer hoeft te houden met het kostbare onderhoud. Het jaarlijks reinigen van de kozijnen is genoeg om er weer jaren plezier van te hebben.

4 Aluminium kozijnen

De populairste kozijnen van dit moment zijn natuurlijk de aluminium kozijnen. Deze kozijnen staan bekend om hun robuuste en moderne uitstraling die perfect past bij een industrieel interieur. Niet voor niets zie je deze kozijnen inmiddels regelmatig voorbijkomen in diverse woningprogramma’s. Behalve de schitterende uitstraling zijn de aluminium kozijnen ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren, volledig onderhoudsarm en ontzettend sterk. Toch is het belangrijk om te weten dat deze kozijnen een iets mindere isolerende werking hebben dan de kunststof kozijnen. Welke kozijnen sieren binnenkort jouw woning?

Juridisch advies bij een koopcontract

Wanneer je een huis gaat kopen dan kan je eigenlijk wel advies krijgen wat betreft het koopcontract. Bij een rechtsbijstandverzekering kunnen ze je daar heel erg goed bij helpen maar je ook bijstaan daar waar nodig is. Juridisch advies is handig wanneer je daar ook voor verzekerd bent.

Wat houdt een rechtsbijstandverzekering in

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is heel erg handig wanneer je juridisch advies nodig hebt. Deze is er niet alleen voor het bij staan over een koopcontract, maar er zijn meer modules. Zo kan je die dus niet alleen bij wonen nodig hebben maar ook bij verkeer of werk. Wanneer je dan een conflict hebt dan is de juridische hulp erg fijn. Vooral als iets via rechtswege opgelost moet gaan worden. De rechtsbijstandverzekering is dan zeker een uitkomst. Je krijgt dan deskundig advies en ondersteuning. Het is dan ook wel heel erg fijn welke modules je ook kiest je bijstand krijgt en dat financieel de kosten gedekt worden. Het maakt dan niet uit of je voor de module wonen of verkeer kiest bijvoorbeeld.

Soorten rechtsbijstandverzekeringen en vergelijken

Omdat er heel erg veel verzekeringen zijn die ook rechtsbijstandverzekeringen bieden merk je ook dat ze veel overeenkomsten vertonen maar zeer zeker ook verschillen. Meestal zijn de overeenkomsten het uitbesteden van rechtsbijstand door de maatschappijen die daar zich gespecialiseerd in hebben. Dan heb je wel weer verschillen tussen de grote verzekeringsmaatschappijen maar ook in de pakketten die er geboden worden, de modules die je kunt kiezen en de hoogte van de premie. Juist door de grote verschillen is het altijd goed om een rechtsbijstandverzekering te vergelijken. Je wilt per slot van rekening wel een verzekeraar die aan jou wensen voldoet. Maar ook dat je geld kan besparen op een aantal zaken. Online kan je dan kiezen welke verzekeringsmaatschappij je een beroep kan doen.

Hoe gaat het vergelijken

Het vergelijken kan je doen op rechtsbijstandverzekering.nl. Hier kan je niet alleen vergelijken maar ook de verzekering afsluiten. Daar vindt je een overzicht van een aantal rechtsbijstandverzekeringen. Je kunt dan ook meteen de voordelen en nadelen overzien. Je kunt de verschillen in voorwaarden en de premies vergelijken. Wanneer je dan interesse hebt in een van de verzekeringen kan je zo doorklikken en je rechtsbijstandverzekering afsluiten. Het vergelijken kost natuurlijk geen geld. Je kunt met vergelijken wel geld besparen.

Welke modules kan je kiezen voor de rechtsbijstandverzekering

Zoals al eerder vernoemd zijn er een aantal modules waar je uit kan kiezen voor je rechtsbijstandverzekering. Het is dus belangrijk in welk module je denkt hulp nodig te hebben. De modules waar je uit kan kiezen zijn:

·        Wonen

·        Consument

·        Werk en inkomen

·        Verkeer

·        Belasting

·        Scheiding

Doordat je juridische experts in de arm neemt kan je behoorlijk besparen wat betreft een advocaat. De tarieven van een advocaat zijn best hoog en met een rechtsbijstandverzekering is dat niet zo hoog. Natuurlijk kan je ook jezelf aanmelden bij vereniging eigen huis die kan je dan ook adviezen en raad geven.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X