Dick, de man die altijd op zoek is naar comfort

Dick is altijd op zoek naar de nieuwste technologieën die zijn dagelijks leven kunnen verbeteren. Vandaag duiken we in de wereld van airconditioning en hoe het Dick kan helpen om het hele jaar door een aangename omgeving te creëren in zijn huis.

Algemene informatie over Airco’s

Airconditioning is een geweldige technologie die zorgt voor verkoeling en comfort tijdens warme zomerdagen. Het systeem werkt door warme lucht uit een ruimte te halen en te vervangen door koele lucht, waardoor de temperatuur wordt verlaagd. Het biedt een efficiënte en snelle manier om een aangename omgeving te creëren in huis of op kantoor.

Airco’s die ook kunnen verwarmen

Naast verkoeling bieden sommige airconditioningsystemen ook de mogelijkheid om te verwarmen. Deze gecombineerde systemen zijn in staat om de temperatuur in huis te reguleren, ongeacht het seizoen. Laten we eens kijken naar de voordelen en werking van deze verwarmingsfunctie.

Hoe werkt verwarmen met een airco?

Het verwarmen met een airconditioningssysteem werkt op een vergelijkbare manier als het koelen. In plaats van warme lucht af te voeren, haalt het systeem warmte uit de buitenlucht en geeft het deze af in de ruimte. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door een omkeerbare warmtepomp die het koelproces kan omkeren en warmte kan genereren.

Wat is voordeliger: Verwarmen met een airco of gas?

Een belangrijke vraag die vaak opkomt bij het overwegen van verwarming met een airco is de kostenefficiëntie in vergelijking met traditionele gasverwarming.

Over het algemeen is het interessant om je huis te laten verwarmen door een airco. En zeker nu met de stijgende gasprijzen kan een airconditioningsysteem uw huis op een kostenefficiënte manier verwarmen in vergelijking met een traditionele cv-ketel.

Door (gedeeltelijk) gebruik te maken van een airco voor verwarming, kunt u het gasverbruik verminderen. De totale kosten voor het verwarmen met airco t.o.v. gas hangt af van verschillende factoren, zoals de COP-waarde, de prijzen van gas en elektriciteit, het type airconditioningsysteem en het vermogen ervan.

Geen subsidies op Airco’s

Momenteel zijn er geen subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een airconditioningsysteem. Dit betekent dus dat je de volledige kosten zelf moet dragen..

Ook het aanvragen van een duurzaamheidslening biedt geen mogelijkheid om de aanschaf van een airco te bekostigen.

Offertes aanvragen voor airconditioningsystemen

Nu Dick meer inzicht heeft in de mogelijkheden van airconditioning en verwarming, is het tijd om over te gaan op actie. Het aanvragen van offertes bij verschillende leveranciers en installateurs is een belangrijke stap om de juiste airco-oplossing voor zijn huis te vinden.

Dick wou zelf bij meerdere leveranciers een offerte aanvragen. Echter kreeg hij een slimme tip van zijn Nederlandse collega’s. Namelijk de offerte vergelijkingssite www.verbouwkosten.com. Op deze site kreeg hij binnen enkele dagen meerdere offertes van bedrijven die een airco konden leveren. Die hij op zijn gemak, geheel vrijblijvend kon overwegen.

Aircooler: verfrissend en vernieuwend

Een aircooler is een apparaat dat de lucht in een ruimte koelt en verfrist. Het werkt op basis van verdamping, waarbij water wordt verdampt en de warmte aan de lucht wordt onttrokken. Dit in tegenstelling tot een airconditioner, die werkt op basis van een koelvloeistof en de lucht actief koelt.

Een aircooler is ideaal voor gebruik in warme zomermaanden, wanneer de temperatuur in huis of op kantoor onaangenaam hoog kan worden. Het apparaat is energiezuiniger en milieuvriendelijker dan een airconditioner, omdat het geen koelvloeistof nodig heeft en de lucht niet uitdroogt.

De aircooler bestaat uit een waterreservoir, een ventilator en een filter. Het waterreservoir wordt gevuld met water en het filter zuigt de lucht aan en zorgt ervoor dat het water verdampt. De ventilator blaast de gekoelde en verfriste lucht vervolgens de ruimte in.

Het gebruik van een aircooler

Het gebruik van een aircooler heeft verschillende voordelen. Naast het verkoelen van de lucht zorgt het apparaat ook voor een hogere luchtvochtigheid, wat de luchtkwaliteit ten goede komt. Daarnaast is een aircooler gemakkelijk te verplaatsen en vereist het geen ingewikkelde installatie. Je hoeft daarnaast geen apparaten op het riool aan te sluiten aldus de riool ontstoppingsdienst Amsterdam het gebruik van een dergelijk apparaat alleen maar toejuicht. Steeds vaker wordt het riool belast en wanneer je circulaire verkoeling kan creëren, is dat winst!

Er zijn verschillende soorten aircoolers verkrijgbaar, van kleine persoonlijke modellen tot grotere exemplaren voor gebruik in grote ruimtes. Bij de aanschaf is het belangrijk om te letten op het koelvermogen, het geluidsniveau en de grootte van het apparaat.

Aircooler, milieuvriendelijke oplossing

Al met al is een aircooler een handige en milieuvriendelijke oplossing voor het koelen en verfrissen van de lucht in huis of op kantoor tijdens warme zomermaanden.Wat zijn de regels voor het aansluiten van riolering?

Tot slot moet er rekening worden gehouden met de wet- en regelgeving omtrent riolering en afvalwater. Zo kan het zijn dat er vergunningen nodig zijn voor de aanleg van nieuwe leidingen en moet er worden voldaan aan bepaalde eisen op het gebied van waterkwaliteit en -zuivering.

Kortom, het aansluiten van meerdere gebouwen op een bestaand riool is een complexe klus waarbij verschillende factoren een rol spelen. Het is daarom belangrijk om hierbij de hulp in te roepen van deskundigen, zoals een rioolbeheerder of aannemer, om ervoor te zorgen dat de klus op een professionele en veilige manier wordt uitgevoerd. Zeker als je niet in de problemen wilt komen en je ook nog een moet bellen.

Verschil tussen een airco en een aircooler

Een airco en een aircooler zijn beide apparaten die worden gebruikt om de lucht in een kamer te koelen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Een airconditioner koelt de lucht door warme lucht uit de kamer te zuigen en deze door een koelproces te leiden voordat het opnieuw wordt uitgeblazen. Het koelproces vindt meestal plaats door middel van een koelmiddel, zoals Freon, dat door een compressor wordt gecomprimeerd en vervolgens door een verdamper wordt geleid om de warmte uit de lucht te absorberen. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de kamer in geblazen.

Een aircooler daarentegen maakt gebruik van water om de lucht te koelen. De lucht wordt door een nat koelmedium geleid, meestal een soort sponsachtig materiaal, waardoor het water verdampt en de lucht afkoelt. Een ventilator blaast vervolgens de gekoelde lucht de kamer in. Aircoolers zijn over het algemeen minder effectief in het koelen van de lucht dan airconditioners, maar ze zijn meestal goedkoper en vereisen geen dure installatie.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een airconditioner en een aircooler is het koelproces dat ze gebruiken om de lucht te koelen.

Aircooler schoonmaken

Het is belangrijk om je aircooler regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om je aircooler schoon te maken:

 1. Zet de aircooler uit en haal de stekker uit het stopcontact. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je gewond raakt door de ventilator tijdens het schoonmaken.
 2. Verwijder het waterreservoir en maak het grondig schoon met een milde zeepoplossing. Spoel het reservoir vervolgens goed af met schoon water en laat het drogen.
 3. Reinig de luchtfilter door deze uit de aircooler te verwijderen en af te spoelen met schoon water. Laat de filter drogen voordat je hem terugplaatst in de aircooler.
 4. Reinig de buitenkant van de aircooler met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Veeg het apparaat af en zorg ervoor dat er geen water in de ventilator of andere componenten komt.
 5. Controleer de verdampingskoeler op vuil of vuilophoping en reinig deze indien nodig met een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel.
 6. Controleer de ventilatorbladen op vuil of vuilophoping en maak ze indien nodig schoon met een zachte borstel.
 7. Plaats het waterreservoir terug in de aircooler en sluit het apparaat weer aan.

Het is een goed idee om je aircooler regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld eens per maand of elke keer dat je het waterreservoir bijvult. Dit zal ervoor zorgen dat je aircooler goed blijft werken en je een schone en frisse lucht blijft blazen.

 

 

De voordelen van airconditioning

Airco’s zijn het beste wat je kan gebeuren op een warme dag of in een warm klimaat. Hier lees je alles over airconditioning, van wat het is tot de voordelen en kosten.

Wat is airconditioning?

Airconditioning is een mechanische manier om de luchtvochtigheid en temperatuur in een ruimte of gebouw te regelen. Airconditioning wordt vaak gebruikt om de temperatuur in een ruimte of gebouw te verlagen, maar het kan ook worden gebruikt om de luchtvochtigheid te verhogen.

Wat zijn de voordelen van een airco?

Wanneer het zomer is en de temperaturen stijgen, kan het soms lastig zijn om koel te blijven. Een airco kan dan uitkomst bieden. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een airco? Wij vertellen het je graag!

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor airconditioning is natuurlijk omdat het koelend werkt. Op warme dagen kan een airco ervoor zorgen dat je huis of kantoor aangenaam koel blijft. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je spullen. Spullen die normaal gesproken snel oververhit raken, zoals computers, TV’s en andere elektronica, worden door een airco beschermd.

Airconditioning draagt ​​ook bij aan een gezonde leefomgeving. Stofdeeltjes en pollen in de lucht kunnen irritatie veroorzaken aan de luchtwegen en ogen. Een goede airco zorgt voor een constante stroom aan frisse lucht.

Wil je meer informatie over airco’s? Op deze website vind je handige informatie.

Wat kost een airco?

De meeste mensen denken dat een airco duur is, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn veel verschillende soorten airco’s die je kunt kopen, en de prijzen variëren sterk. Sommige airco’s zijn bedoeld voor grote ruimtes en kunnen duizenden euro’s kosten, maar er zijn ook kleinere units die minder dan honderd euro kosten.

Het hangt dus echt af van wat je nodig hebt, maar in de meeste gevallen is er wel een airco te vinden die binnen je budget valt.

Mobiele airco of vaste unit?

Als je kiest voor een mobiele airco, dan heb je het voordeel dat je deze eenvoudig mee kunt nemen wanneer je verhuist. Daarnaast zijn ze meestal goedkoper in aanschaf dan vaste units. Een nadeel van mobiele airco’s is dat ze wat geluid produceren en dat ze water uitspuwen waarmee je moet oppassen dat je niet nat wordt.

Een vaste airco wordt geïnstalleerd door een professional en is daardoor duurder in aanschaf. Je hebt wel het voordeel dat deze units stil zijn en niet water uitspuwen. Daarnaast is een vaste unit vaak beter in staat om een ​​grote ruimte te koelen dan een mobiele airco.

Verwarmen met een airco

Een airco is een klimaatbeheerser, maar wat houdt dat eigenlijk in? Veel mensen denken dat je met een airco alleen maar kunt koelen, maar tegenwoordig biedt een airco veel meer functies. Een airco kan lucht uit de omgeving zuiveren en kan vervolgens de lucht verkoelen en verwarmen. Over deze laatste functie gaan we het in dit blog hebben; hoe werkt een airco precies en hoe kun je een ruimte verwarmen met een airco?

Hoe werkt een airco?

De werking van een airco lijkt heel erg op de werking van een koelkast. Je zet de machine aan en vervolgens komt er koude lucht uit. De airco zuigt hiervoor lucht op van buiten. Koelt de airco een ruimte? Dan wordt er gebruikgemaakt van koelvloeistof en wordt de warme lucht weer weggevoerd naar buiten. Het verwarmen met een airco gaat net even anders. Houd er ook rekening mee dat er verschillende soorten airco’s zijn, zoals de mobiele airco en de airco’s met buitenunit.

Hoe verwarm je met een airco?

Een airco die verwarmt maakt gebruik van een lucht-lucht- of ventilatiewarmtepomp, die de warmte naar binnen pompt. Zelfs bij buitentemperaturen van -15 graden kan een warmtepomp warmte uit de lucht halen. Met een warmtepomp verwarm je dus eenvoudig een kamer. Naast de onmisbare buitenunit, is het belangrijk om genoeg binnenunits te hebben, die de warmte kunnen verspreiden. Is het echt heel erg koud buiten? Dan heeft de warmtepomp uiteraard wel een lager rendement.

De voordelen van een airco die verwarmt

Sinds een aantal jaar zijn de gasprijzen enorm gestegen en zijn veel mensen alternatieven aan het vinden voor gasverwarming. Een lucht-lucht warmtepomp heeft de volgende voordelen:

 • Duurzaam initiatief doordat het op een natuurlijke manier lucht van buiten opzuigt
 • Voor zowel verwarmen als verkoelen wordt 1 apparaat gebruikt
 • De lucht-lucht warmtepomp heeft geen aparte buitenunit en bestaat uit een buitengedeelte en een binnengedeelte.
 • Hoog rendement tot een temperatuur van -15 graden
 • Besparing van ongeveer €120,- per jaar in een gemiddelde eengezinswoning

Nadelen van een verwarmende airco

Een lucht-lucht warmtepomp lijkt nu de ultieme oplossing, alleen heeft de warmtepomp ook nadelen. Niet elk huis heeft de mogelijkheid een warmtepomp te installeren.

 • Werkt alleen met een mechanische ventilatie
 • Het vermogen is door de kleine omvang van de warmtepomp redelijk laag. De lucht lucht warmtepomp is daardoor vooral in combinatie met andere installaties een populaire keuze.
 • Bij lage temperaturen is het rendement van de warmtepomp laag en heeft het in extreme gevallen hulp nodig van een andere warmtebron.

Meer weten over warmtepompen? Met ervaren vakprofessionals biedt KliMate de informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken.

 

Het verschil tussen een aircooler en een mobiele airco

Wanneer je meer verkoeling in huis wilt, dan is het belangrijk om daar het juiste systeem voor te kiezen. Het kan slim zijn om voor een aircooler te gaan. Aan de andere kant kan ook de beste mobiele airco veel waarde voor jou hebben. Het is in dat opzicht vooral belangrijk om de verschillen tussen de twee systemen te kennen. Zo kan je het gemakkelijkst de juiste keuze maken. Wat de verschillen precies zijn, kan je in dit artikel leren. Zo kan je direct je slag slaan en voor verkoeling zorgen.

Wat is een airco?

Laten we beginnen met de mobiele airco. Dit is de afkorting van airconditioner. Het is een systeem dat warme lucht aanzuigt. Het wordt via een koelelement van vloeistof afgekoeld. De koude lucht wordt dan weer terug de ruimte in geblazen. Op die manier wordt de binnentemperatuur naar beneden gebracht. De airco werkt met vloeistof. Er is dus wel ook een afvoerslang naar buiten nodig. Dat kan bijvoorbeeld via het raam. De airco trekt ook vocht aan, daardoor wordt het dus ook droger in de ruimte. Let dus wel op om ook de luchtvochtigheid op niveau te houden.

Wat is een aircooler?

De werking van een aircooler is net even anders. Het is daardoor ook snel populair geworden als methode om de lucht te koelen. Het laat de lucht via een koelelement wat koeler worden. Dat gebeurt niet met koelvloeistof, maar met koud water. Dat is dan ook het grootste verschil met de airco. Het leidt er ook toe dat de lucht wat minder koel wordt dan in de airco. Wel kan het de binnentemperatuur naar beneden brengen. Dat is vooral op warme dagen natuurlijk toch wel heel aantrekkelijk te noemen. Zo is dus ook een aircooler van waarde te noemen.

Een keuze maken

Het is nu belangrijk om te bepalen wat voor jou de beste optie is. Dat kan afhankelijk zijn van de mate waarin je een ruimte moet koelen. Maak je er maar af en toe gebruik van, dan is een airco misschien wat te veel van het goede. Ook is het belangrijk om te bepalen hoeveel last je van droge lucht hebt. Een airco zal de lucht net wat droger maken. Wil je echter zeker zijn dat je een ruimte flink kunt afkoelen, dan is de airco vele malen sterker dan de aircooler. Dit werkt dan dus ook veel beter. Het is zaak dit goed uit te zoeken.

De voor- en nadelen van mobiele airco’s

Mobiele airco’s worden door steeds meer huishoudens aangeschaft. De warme zomermaanden maken het huis al snel warm, terwijl je het liefste verkoeling opzoekt. Je kunt er veel voordelen aan behalen. Hierbij gaat het niet alleen om de verkoeling die je in huis krijgt, maar ook vele anderen. Echter heeft een mobiele airco ook enkele nadelen. Onderstaande informatie zet een aantal voor- en nadelen op een rijtje, zodat je weet waar je aan kunt gaan denken.

De voordelen van mobiele airco’s

Een mobiele airco is eenvoudig te verplaatsen. Deze airco heeft namelijk wieltjes eronder zitten, waardoor je hem gewoon van ruimte naar ruimte kunt rijden. Zo kun je iedere ruimte afzonderlijk verkoelen. Tevens is er geen installatie vereist. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te plaatsen en de afvoerslang uit het raam te hangen. Wil je een ruimte verwarmen? Ook dan is deze airco jouw beste vriend. Je kunt hem in de winter dus ook gewoon blijven gebruiken. Je kunt hier ook nog geld mee besparen op de aanschaf. Deze variant is namelijk goedkoper dan een permanente airco. Daarna krijg je alleen nog schone lucht in huis.

Hogere energierekening met airco’s

Er zijn zoals gezegd ook nog nadelen aan een mobiele airco. Zo maken de meeste modellen veel geluid. Doordat het meer energie kost, zal er dus ook meer geluid uit komen. Je kunt er dus niet eenvoudig mee gaan slapen. Je moet daarom ook rekening gaan houden met een hogere energierekening aan het einde van het jaar. Daarnaast moet je er altijd voor zorgen dat je de slang ergens naar buiten kunt leggen. En vergeet niet dat er veel ruimte nodig is voor de meeste modellen. Je kunt ook voor kleinere modellen gaan, zoals mini airco’s.

 

 

Welke onderdelen zitten er in een airco?

Airconditioning is een systeem dat opgebouwd is uit meerdere onderdelen met als voornaamste doel het produceren van gekoelde lucht in de ruimte waarin deze gestationeerd is. Een aircosysteem is gebaseerd op het monoblock of op het splitunit system. Bij een monoblock systeem is er sprake van een unit waarin alle onderdelen van het apparaat geïntegreerd zijn en bij een splitairco is er sprake van twee units die elk verschillende onderdelen bevatten. De binnenunit wordt in de te koelen ruimte geplaatst en de buitenunit zal aan de buitenzijde worden geïnstalleerd.

Kenmerken van enkele airco onderdelen

 • Eén van de onderdelen is de zogenaamde ventilator die ervoor zorgt dat de warme lucht langs het koelelement brengt en vervolgens naar de verdamper die als functie heeft het koelmiddel te laten verdampen.
 • Daarna gaat het koelmiddel dat inmiddels verdampt is naar de compressor die ervoor zorgt dat de gassen worden samen gedrukt, waarna het zich de weg naar de buitenunit volgt door de leiding.
 • Het samengeperste koelmiddel komt vervolgens in de condensor terecht waar het gecondenseerd wordt en de warmte naar buiten wordt geleid, waarna het koelmiddel via de leidingen weer naar de binnenunit gaat en het proces opnieuw begint.
 • De ontvochtiger zorgt ervoor dat de druppels condens die tijdens het proces zijn ontstaan worden weggeleid waardoor er in de ruimte en drogere lucht ontstaat.
 • Een filter heeft de taak om onzuiverheden zoals minieme deeltjes stof uit de luchtleidingen te halen en deze moet dan ook bij onderhoud gecontroleerd worden op de noodzaak tot vervanging.
 • Een onderdeel dat niet meer functioneert, heeft natuurlijk gevolgen voor het functioneren van de hele airco en daarom is het ook belangrijk dat deze periodiek onderhouden wordt.
 • Als er gewerkt wordt met een onderdeel waarbij er werkzaamheden moeten worden verricht die betrekking hebben op het koelmiddel dan zal het onderhoud of de reparatie moeten worden uitgevoerd door een erkend Stekinstallateur. Het koelmiddel is namelijk schadelijk voor het milieu en er zal dus zorgvuldig mee moeten worden omgegaan.
 • Voor grote installaties in bedrijven is het noodzakelijk dat er meer dan één keer per jaar een controlebeurt en onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd.
 • Bij een single splitunit volstaat een onderhoud van minimaal één keer per jaar om te controleren of alle onderdelen nog werken en om te kijken of er eventueel moet worden vervangen.

Het vervangen van airco onderdelen

Airconditioning is een systeem dat vakkennis vereist om problemen te kunnen oplossen en het is dan ook aan te raden om bij noodzakelijk onderhoud of reparatie aan de airco een erkend Stek Installatiebedrijf in te schakelen. Op die manier weet men in elk geval dat de werkzaamheden op een vakkundige wijze worden verricht.

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over airco’s voor thuis? Bekijk dan eens de website www.aircorevolutie.nl. Daar zijn verschillende specialisten die het laatste nieuws over (mobiele) airco en klimaatsystemen met je delen. Ook kun je in contact komen met verschillende installateurs en een offerte opvragen.

Hoe werkt een mobiele airco?

De mobiele airco verkoelt de binnengezogen lucht met een koelmiddel en een warmtepomp. Het koelvloeistof in de mobiele airco haalt de warmte uit de binnengezogen lucht en blaast hierna de koele lucht weer naar buiten. De warme lucht die uit de omgeving wordt opgezogen, gaat via de afvoerslang van de mobiele airco weer naar buiten. 

Mobiele airco’s worden ook gebruikt als luchtontvochtigers. De koude lucht heeft minder waterdamp dan de warme lucht. Het condenswater wordt daarna opgevangen in een condens bak van de mobiele airco. Het is bij een goede mobiele airco ook mogelijk om een continue drain aan te sluiten. Hierdoor  hoef je de condens bak niet te legen. 

De mobiele airco’s die een hoog vermogen hebben ook al BTU, kunnen ook verwarmen. Dit kan een goede oplossing zijn als u een ruimte heeft waar geen verwarming is aangesloten. Wel is het zo dat in het algemeen de mobiele airco wordt gebruikt om te koelen. 

Welke mobiele airco is nou eigenlijk goed?

De nodige kwaliteit van de mobiele airco ligt geheel aan de wensen die een consument heeft. Een belangrijk aspect om naar te kijken is de mobiele airco review. De reviews van mobiele airco’s geven vaak aan of een mobiele airco goed is of niet. De producent zal namelijk altijd zeggen dat de mobiele airco die zij verkopen goed is. Kijk daarom altijd naar de mobiele airco reviews van de consumenten. Ook is het heel belangrijk om te bepalen welke ruimte je wilt koelen, dus over welke kracht een mobiele airco moet beschikken. 

Welk koelvermogen heb ik nodig?

In principe is dit de belangrijkste vraag voor een mobiele airco. Het meest genomen koelvermogen in Nederland is 9000 BTU. De BTU’s staan voor de geleverde kracht van de mobiele airco. Ruimtes van rond de 30m2 kunnen hier gemakkelijk mee gekoeld worden. Dus voor de meeste slaap en woonkamers kunt u het beste een mobiele airco van 9000BTU kiezen. 

Mocht u een grotere ruimte willen koelen zoals een grote woonkamer? Dan kunt u het best een mobiele airco van 12000 BTU nemen. Deze hebben iets meer kracht. Ook zal u erop moeten letten of u een plat dak heeft, veel of weinig ramen en of veel of weinig elektronische apperaten. Deze onderdelen hebben namelijk allemaal invloed op de kracht van de airco.

Bij een plat dak zal er meer warmte ontstaan binnen de woning en bij veel ramen wordt het nog veel warmer in de ruimte. Mocht u dus een grote woonkamer hebben met veel ramen en een plat dak, neem dan een mobiele airco 12000 BTU.

Waarop letten bij het kopen van een aircooler?

Ben je op zoek naar een aircooler? Dan is het verstandig om je te verdiepen in welke aircooler de beste keuze is. Bij het kopen van een aircooler is het belangrijk om te letten op een aantal punten. Deze aandachtspunten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Verwachting bij een aircooler

Voordat je een aircooler gaat kopen is het belangrijk om de juiste verwachting te hebben. Een aircooler is eigenlijk een luxe variant op een ventilator. Aircoolers kunnen enige verkoeling bieden en kan de gevoelstemperatuur met ongeveer 3 graden Celsius verlagen.

Vermogen van de aircooler

Bij het kopen van een aircooler is het belangrijk om te letten op het koelvermogen. Dit wordt uitgedrukt in Watt. Hoe meer Watt het apparaat heeft, des te groter het oppervlak dat dat de aircooler kan koelen. Let daarom bij het aanschaffen of het apparaat voldoende capaciteit heeft om de gewenste ruimte af te koelen. Vaak wordt er door de verkopende partij aangegeven voor welk oppervlak de aircooler geschikt is.

Let op het geluid

Een aircooler maakt gemiddeld zo’n 40 tot 50 decibel aan geluid, daarmee maakt het apparaat net iets meer lawaai dan een ventilator. Terwijl het minder lawaai maakt dan een mobiele airco, want deze maakt gemiddelde 60 decibel aan geluid.

Toonaangevende merken

Bij een aircooler aanschaffen geldt, zoals bij veel elektrische apparaten, dat toonaangevende apparaten over het algemeen hoge kwaliteit bieden. Een van de meest populaire merken voor aircoolers is Dyson. Een Dyson aircooler verkoeld ontzettend goed en is zeker een goede keuze. Bestel deze op Bespaardeals.nl en profiteer van korting.

Ook geschikt voor buiten gebruik

Een aircooler kan je prima gebruiken voor buiten. Zo is een aircooler ideaal om te verkoelen op het balkon, terras of onder een veranda. Een aircooler biedt ook bij buiten gebruik enige verkoeling.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X