Wat is de beste airco voor mijn woning?

Wie een airco gaat kopen die zal eerst de nodige research moeten doen over welke airco het beste voor zijn of haar huis is. Je wilt namelijk niet zomaar een airco kopen en er daarna achter komen dat die helemaal niet goed werkt op de ruimte waarvoor die is bedoeld, of dat die veel meer energie verbruikt dan je in eerste instantie had verwacht. Wij helpen je alvast op weg.

Alles opmeten en vergelijken

Bepaal allereerst in welke ruimte de airco zal komen en kijk daarna naar wat voor airco met welk vermogen daarvoor nodig is. Dan kun je direct veel gerichter zoeken naar verschillende airco en vanaf daar kun je namelijk gaan vergelijken welke airco’s daar dan weer het beste voor zijn. Kijk ook goed naar het energielabel van verschillende airco’s.

Een split of monoblock airco kiezen

Ook belangrijk om te weten is of je voor een split-systeem wilt gaan of voor een monoblock-systeem airco. Bij een split-systeem heb je een gedeelte voor binnen en een gedeelte voor buiten. De lucht van buiten wordt verkoeld en op deze manier naar binnen in de woning gebracht om het daar zo te koelen. Bij een monoblock systeem wordt de warme lucht van binnen juist afgevoerd, maar dit werkt over het algemeen minder efficiënt dan een split-systeem. Hoewel een split-systeem in de aanschaf vaak duurder is, is het op de lange termijn effectiever en daardoor kan het geld besparen. 

Meerdere ruimtes verkoelen

Wil jij in je woning meerdere ruimtes kunnen verkoelen en bijvoorbeeld niet alleen de woonkamer? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Wanneer je 2 ruimtes hebt die je wilt verkoelen dan kan een split-systeem 2x, ook wel multi split airco genoemd, de juiste oplossing zijn. Hierbij heb je dus 2 airco’s voor binnen om in 2 verschillende ruimtes te installeren. Je hebt nog steeds 1 gedeelte voor buiten.

Een andere optie wanneer je meerdere ruimten wilt verkoelen is door te kiezen voor een mobiele airco. Een mobiele airco is vaak wat kleiner en kan op wieltjes worden gerold. Deze zou je dus naar verschillende ruimten in je woning kunnen rollen wanneer je hem daar nodig hebt. Ideaal om in de woonkamer te gebruiken, maar ook even op de slaapkamer neer te zetten om die te verkoelen voordat je wilt gaan slapen. 

Toch is een normaal airco systeem van betere kwaliteit en kan je woning daarmee beter worden verkoelt in de specifieke ruimte. Het is dus helemaal afhankelijk van jouw situatie en jouw woning om te bepalen welke airco er het beste bij past. 

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X