Hoe kunt u verstandig omgaan met airco’s?

Door de klimaatverandering worden hete zomers en langdurige hittegolven steeds normaler. Ze duren langer dan voorheen en ook de temperaturen zijn hoger. We kunnen ons dus beter neerleggen bij deze nieuwe situatie en hierop in gaan springen.

De beste remedie tegen hittegolven is toch een airco. In de USA is het al heel lang gebruikelijk om overal airco’s te hebben. Alleen kost energie daar aanzienlijk minder. In Nederland heeft de airco het imago van energieverslinder. Maar is dat echt wel zo?

De nieuwste generatie airco’s is energiezuiniger dan voorheen

Het energieverbruik van de nieuwste generatie airco’s is aanzienlijk lager dan voorheen. Maar belangrijker nog is het om verstandig om te gaan met een airco. U wilt afkoeling bij een hittegolf, maar moet het dan meteen slechts 18 graden zijn?

Veel mensen zetten de airco op 18 graden en los van het feit dat het dan behoorlijk koud wordt, vliegt ook het energieverbruik omhoog. Veel verstandiger is het om de stand op 20 of 22 graden te zetten, desnoods op 24 graden. Iedere extra graad kouder kost u veel energie en dat is onnodig, een graad of 22 is ook prima als het buiten 35 graden is. Ook is het verstandig de airco in uw slaapkamer pas aan te zetten als u gaat slapen. Zo staat de airco niet de hele dag onnodig aan als u niet in die ruimte te vinden bent. 

Uw zoektocht naar aanbieders met de laagste energietarieven

Overstappen naar een andere leverancier is vaak heel rendabel. Vergelijk de tarieven van de belangrijkste energie aanbieders en bespaar direct honderden euro’s per jaar. Easyswitch energie is eenvoudig, u hoeft alleen uw gegevens in te vullen. Zorg dat u alle relevante gegevens bij de hand hebt, voordat u gegevens gaat invullen.

Het is verstandig om u hooguit voor 1 jaar vast te leggen bij een nieuwe leverancier, zodat u volgend jaar opnieuw kunt profiteren van de actiekortingen. Overstappen van energieleverancier is binnen enkele minuten gedaan. 

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X