aircooler zomer

Een aircooler doet wonderen tijdens warme zomerdagen

Ook in Nederland kunnen de zomers erg warm zijn. Het is dan vaak wel zo fijn als je de mogelijkheid hebt om je huis af te koelen. Vooral hitte in de slaapkamer is een groot probleem. Slapen kan dan moeilijker worden. In dergelijke situaties kan een aircooler uitkomst bieden.

Koele lucht in een handomdraai

Een aircooler lijkt veel op een airco. Het doel van beide is om de temperatuur in een ruimte naar beneden te brengen. Een airco doet dit door warme lucht van koude lucht te scheiden. De warme lucht wordt dan via een slang naar buiten afgevoerd. Een aircooler werkt net even anders.

De lucht die in het apparaat komt wordt daar gekoeld. Vervolgens wordt deze koude lucht de kamer ingeblazen. Het grote voordeel van dit proces is dat er geen afvoerslang nodig is. En dat betekent automatisch dat je geen gat in de muur hoeft te boren. Daarbovenop is de lucht uit een airco vaak erg droog. Er zijn mensen die daardoor klachten krijgen zoals hoesten.

Een voordelige oplossing

Een aircooler is een eenvoudigere en goedkopere oplossing dan het aanschaffen van een airco. Omdat je geen gat in de muur hoeft te boren, heb je er ook veel minder rommel van. Daar komt nog bij dat je een aircooler gewoon op kan bergen als je hem niet nodig hebt.

En in Nederland zal dit nog altijd het grootste gedeelte van het jaar zijn. Een aircooler is een goedkopere oplossing en wordt daardoor steeds meer verkocht. Om optimaal te kunnen profiteren van zo’n apparaat is het wel belangrijk dat je ook goede isolatie hebt. Op een gloeiend warme zolderkamer zonder isolatie kan een aircooler de lucht waarschijnlijk niet voldoende koelen. Klimaatcontrole werkt het beste wanneer alle onderdelen goed kunnen samenwerken.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X