Hoe werkt een mobiele airco?

De mobiele airco verkoelt de binnengezogen lucht met een koelmiddel en een warmtepomp. Het koelvloeistof in de mobiele airco haalt de warmte uit de binnengezogen lucht en blaast hierna de koele lucht weer naar buiten. De warme lucht die uit de omgeving wordt opgezogen, gaat via de afvoerslang van de mobiele airco weer naar buiten. 

Mobiele airco’s worden ook gebruikt als luchtontvochtigers. De koude lucht heeft minder waterdamp dan de warme lucht. Het condenswater wordt daarna opgevangen in een condens bak van de mobiele airco. Het is bij een goede mobiele airco ook mogelijk om een continue drain aan te sluiten. Hierdoor  hoef je de condens bak niet te legen. 

De mobiele airco’s die een hoog vermogen hebben ook al BTU, kunnen ook verwarmen. Dit kan een goede oplossing zijn als u een ruimte heeft waar geen verwarming is aangesloten. Wel is het zo dat in het algemeen de mobiele airco wordt gebruikt om te koelen. 

Welke mobiele airco is nou eigenlijk goed?

De nodige kwaliteit van de mobiele airco ligt geheel aan de wensen die een consument heeft. Een belangrijk aspect om naar te kijken is de mobiele airco review. De reviews van mobiele airco’s geven vaak aan of een mobiele airco goed is of niet. De producent zal namelijk altijd zeggen dat de mobiele airco die zij verkopen goed is. Kijk daarom altijd naar de mobiele airco reviews van de consumenten. Ook is het heel belangrijk om te bepalen welke ruimte je wilt koelen, dus over welke kracht een mobiele airco moet beschikken. 

Welk koelvermogen heb ik nodig?

In principe is dit de belangrijkste vraag voor een mobiele airco. Het meest genomen koelvermogen in Nederland is 9000 BTU. De BTU’s staan voor de geleverde kracht van de mobiele airco. Ruimtes van rond de 30m2 kunnen hier gemakkelijk mee gekoeld worden. Dus voor de meeste slaap en woonkamers kunt u het beste een mobiele airco van 9000BTU kiezen. 

Mocht u een grotere ruimte willen koelen zoals een grote woonkamer? Dan kunt u het best een mobiele airco van 12000 BTU nemen. Deze hebben iets meer kracht. Ook zal u erop moeten letten of u een plat dak heeft, veel of weinig ramen en of veel of weinig elektronische apperaten. Deze onderdelen hebben namelijk allemaal invloed op de kracht van de airco.

Bij een plat dak zal er meer warmte ontstaan binnen de woning en bij veel ramen wordt het nog veel warmer in de ruimte. Mocht u dus een grote woonkamer hebben met veel ramen en een plat dak, neem dan een mobiele airco 12000 BTU.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X