De voordelen van een aircooler ten opzichte van een airco

Extreme warmte is in veel huishoudens een probleem. Degelijke isolatie en zonneschermen is lang niet altijd genoeg om een comfortabele temperatuur te handhaven. Als je op zoek bent naar een oplossing, dan is het geen gek idee om een aircooler te overwegen. Hiermee ben je in staat om je woning te koelen. En een aircooler heeft heel wat voordelen vergeleken met een airconditioning.

Een andere manier van koelen

De werking van een aircooler is net even anders dan die van een airconditioning. Een airco zuigt lucht aan en scheidt deze vervolgens in warme en koude lucht. De warme lucht wordt naar buiten gevoerd. De koele lucht wordt de kamer ingeblazen.

Bij een aircooler wordt er geen lucht naar buiten geblazen. De lucht die door zo’n machine wordt aangezogen wordt razendsnel gekoeld door koelelementen. Vervolgens wordt deze door de kamer verspreid.

Goedkoper en eenvoudig om aan te leggen

Een aircooler is een stuk goedkoper dan een airco. Een gedeelte van dat verschil zit in de aanschafprijs. Daarbovenop hoeft er bij een aircooler geen lucht naar buiten afgevoerd te worden.  Je zult dus geen gat in de muur hoeven te maken.

Dit voorkomt uiteraard een hoop rommel. En op een airco na is het ook helemaal niet zo voordelig om een gat in de muur van je huis te hebben. Daar komt nog bij dat je waarschijnlijk professionals in moet schakelen om dit gat voor je te maken. Met een aircooler is dit allemaal niet nodig. Een bijkomstig voordeel is dus dat je hem in de winterdagen gewoon op zolder of in de kelder op kunt bergen.

Het is namelijk een losse unit. Een airco is meestal een vaste installatie. Een aircooler is voor Nederlandse huishoudens een betere oplossing. Vooral omdat het hier maar een korte periode in het jaar erg warm weer is.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X