aircooler airco

Waarom een aircooler beter is dan een airco

In de zomer kan het zelfs in Nederland akelig warm zijn. Dat is niet erg lekker werken en het verstoort ook de nachtrust van een grote groep mensen. Gelukkig zijn er methoden waarmee je de temperatuur naar beneden kan brengen.

De meeste mensen zijn wel bekend met de airco. De aircooler is minder bekend. En dat is eigenlijk best gek, want een aircooler heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de airco.

Goedkoper en makkelijker te installeren

Voor een airco heb je een gat in de muur nodig. Dat komt omdat zo’n machine de warme van de koude lucht scheidt. Om een ruimte te koelen zal de warme lucht naar buiten afgevoerd moeten worden. En dat kan alleen middels een afvoerslang.

De koude lucht wordt terug de ruimte ingeblazen. De werking van een aircooler is anders. Hierbij wordt er eveneens lucht uit de ruimte aangezogen, maar deze wordt in zijn geheel gekoeld. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer terug de kamer in geblazen. Je hebt dus geen gat in de muur nodig. En mede daardoor is een aircooler een stuk goedkoper dan een airco. Bovendien is dit apparaat een stuk eenvoudiger op te bergen wanneer je hem niet nodig hebt.

Aircoolers voor thuis en op kantoor

Normaal gesproken worden airco’s vooral ingezet op plekken waar gewerkt moet worden. Dat komt mede door de installatiekosten en de ruimte die ervoor nodig is. Een aircooler is geschikt voor op kantoor, en kan net zo goed thuis gebruikt worden.

Hierdoor kun je ook tijdens de zomerdagen probleemloos slapen. Een aircooler zal de levenskwaliteit tijdens de warme dagen van het jaar verbeteren. En dat allemaal in een compacte en betaalbare verpakking. Daar komt nog bij de moderne aircoolers behoorlijk zuinig zijn. En dat is natuurlijk positief voor de energierekening.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X