Een aircooler voor optimale klimaatcontrole

In je eigen huis heb je graag de volledige controle. En dat geldt natuurlijk ook voor de temperatuur. Centrale verwarming is in Nederland al veel generaties een standaard voorziening. Dat komt omdat er hier meer problemen zijn met de kou dan met de hitte.

Toch zien steeds meer mensen de voordelen in van het verlagen van de temperatuur tijdens de warme weken van het jaar. Op kantoren en andere werkomgevingen zijn vaak airco’s geïnstalleerd. Dat kan ook voor thuis een optie zijn. Maar voor de meeste mensen zal een aircooler de betere oplossing leveren.

Makkelijk te installeren en goedkoop

Een aircooler heeft namelijk een flink aantal voordelen als je dit apparaat vergelijkt met een airco. De installatie zal je bijvoorbeeld veel minder rommel opleveren. Alles wat je met een aircooler moet doen is de stekker in het stopcontact steken.

Bij een airco is dat wel even anders. Daarvoor zul je namelijk een gat in de muur moeten boren. Een airco voert warme lucht af naar buiten. Een aircooler heeft een andere werking. Deze zuigt lucht uit een kamer aan. Vervolgens wordt de temperatuur van de lucht in het apparaat naar beneden gebracht dankzij koelelementen. Vervolgens wordt deze koude lucht weer de ruimte ingeblazen. Hierdoor is het niet nodig om een gat in je muur te boren en een afvoerslang naar buiten aan te leggen.

Gezonde lucht dankzij een aircooler

Een ander nadeel van een airco is de kwaliteit van de lucht die overblijft. Veel airco’s leveren namelijk veel te droge lucht. Dat is niet goed voor de luchtwegen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot verschillende klachten.

Deze beginnen meestal met veel hoesten. Een aircooler heeft al deze problemen niet. De lucht in de kamer wordt namelijk alleen afgekoeld, en zal verder niet veranderen. Een aircooler is een praktische oplossing om de temperatuur in je huis tijdens een hittegolf naar beneden te brengen.

 

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X