aircooler en airco verschil

Verschil tussen een airco en een aircooler

Een airco en een aircooler zijn beide apparaten die worden gebruikt om de lucht in een kamer te koelen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Een airconditioner koelt de lucht door warme lucht uit de kamer te zuigen en deze door een koelproces te leiden voordat het opnieuw wordt uitgeblazen. Het koelproces vindt meestal plaats door middel van een koelmiddel, zoals Freon, dat door een compressor wordt gecomprimeerd en vervolgens door een verdamper wordt geleid om de warmte uit de lucht te absorberen. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de kamer in geblazen.

Een aircooler daarentegen maakt gebruik van water om de lucht te koelen. De lucht wordt door een nat koelmedium geleid, meestal een soort sponsachtig materiaal, waardoor het water verdampt en de lucht afkoelt. Een ventilator blaast vervolgens de gekoelde lucht de kamer in. Aircoolers zijn over het algemeen minder effectief in het koelen van de lucht dan airconditioners, maar ze zijn meestal goedkoper en vereisen geen dure installatie.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een airconditioner en een aircooler is het koelproces dat ze gebruiken om de lucht te koelen.

Aircooler schoonmaken

Het is belangrijk om je aircooler regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om je aircooler schoon te maken:

  1. Zet de aircooler uit en haal de stekker uit het stopcontact. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je gewond raakt door de ventilator tijdens het schoonmaken.
  2. Verwijder het waterreservoir en maak het grondig schoon met een milde zeepoplossing. Spoel het reservoir vervolgens goed af met schoon water en laat het drogen.
  3. Reinig de luchtfilter door deze uit de aircooler te verwijderen en af te spoelen met schoon water. Laat de filter drogen voordat je hem terugplaatst in de aircooler.
  4. Reinig de buitenkant van de aircooler met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Veeg het apparaat af en zorg ervoor dat er geen water in de ventilator of andere componenten komt.
  5. Controleer de verdampingskoeler op vuil of vuilophoping en reinig deze indien nodig met een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel.
  6. Controleer de ventilatorbladen op vuil of vuilophoping en maak ze indien nodig schoon met een zachte borstel.
  7. Plaats het waterreservoir terug in de aircooler en sluit het apparaat weer aan.

Het is een goed idee om je aircooler regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld eens per maand of elke keer dat je het waterreservoir bijvult. Dit zal ervoor zorgen dat je aircooler goed blijft werken en je een schone en frisse lucht blijft blazen.

 

 

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X