Airco

Het verschil tussen een aircooler en een mobiele airco

Wanneer je meer verkoeling in huis wilt, dan is het belangrijk om daar het juiste systeem voor te kiezen. Het kan slim zijn om voor een aircooler te gaan. Aan de andere kant kan ook de beste mobiele airco veel waarde voor jou hebben. Het is in dat opzicht vooral belangrijk om de verschillen tussen de twee systemen te kennen. Zo kan je het gemakkelijkst de juiste keuze maken. Wat de verschillen precies zijn, kan je in dit artikel leren. Zo kan je direct je slag slaan en voor verkoeling zorgen.

Wat is een airco?

Laten we beginnen met de mobiele airco. Dit is de afkorting van airconditioner. Het is een systeem dat warme lucht aanzuigt. Het wordt via een koelelement van vloeistof afgekoeld. De koude lucht wordt dan weer terug de ruimte in geblazen. Op die manier wordt de binnentemperatuur naar beneden gebracht. De airco werkt met vloeistof. Er is dus wel ook een afvoerslang naar buiten nodig. Dat kan bijvoorbeeld via het raam. De airco trekt ook vocht aan, daardoor wordt het dus ook droger in de ruimte. Let dus wel op om ook de luchtvochtigheid op niveau te houden.

Wat is een aircooler?

De werking van een aircooler is net even anders. Het is daardoor ook snel populair geworden als methode om de lucht te koelen. Het laat de lucht via een koelelement wat koeler worden. Dat gebeurt niet met koelvloeistof, maar met koud water. Dat is dan ook het grootste verschil met de airco. Het leidt er ook toe dat de lucht wat minder koel wordt dan in de airco. Wel kan het de binnentemperatuur naar beneden brengen. Dat is vooral op warme dagen natuurlijk toch wel heel aantrekkelijk te noemen. Zo is dus ook een aircooler van waarde te noemen.

Een keuze maken

Het is nu belangrijk om te bepalen wat voor jou de beste optie is. Dat kan afhankelijk zijn van de mate waarin je een ruimte moet koelen. Maak je er maar af en toe gebruik van, dan is een airco misschien wat te veel van het goede. Ook is het belangrijk om te bepalen hoeveel last je van droge lucht hebt. Een airco zal de lucht net wat droger maken. Wil je echter zeker zijn dat je een ruimte flink kunt afkoelen, dan is de airco vele malen sterker dan de aircooler. Dit werkt dan dus ook veel beter. Het is zaak dit goed uit te zoeken.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X