De voor- en nadelen van mobiele airco’s

Mobiele airco’s worden door steeds meer huishoudens aangeschaft. De warme zomermaanden maken het huis al snel warm, terwijl je het liefste verkoeling opzoekt. Je kunt er veel voordelen aan behalen. Hierbij gaat het niet alleen om de verkoeling die je in huis krijgt, maar ook vele anderen. Echter heeft een mobiele airco ook enkele nadelen. Onderstaande informatie zet een aantal voor- en nadelen op een rijtje, zodat je weet waar je aan kunt gaan denken.

De voordelen van mobiele airco’s

Een mobiele airco is eenvoudig te verplaatsen. Deze airco heeft namelijk wieltjes eronder zitten, waardoor je hem gewoon van ruimte naar ruimte kunt rijden. Zo kun je iedere ruimte afzonderlijk verkoelen. Tevens is er geen installatie vereist. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te plaatsen en de afvoerslang uit het raam te hangen. Wil je een ruimte verwarmen? Ook dan is deze airco jouw beste vriend. Je kunt hem in de winter dus ook gewoon blijven gebruiken. Je kunt hier ook nog geld mee besparen op de aanschaf. Deze variant is namelijk goedkoper dan een permanente airco. Daarna krijg je alleen nog schone lucht in huis.

Hogere energierekening met airco’s

Er zijn zoals gezegd ook nog nadelen aan een mobiele airco. Zo maken de meeste modellen veel geluid. Doordat het meer energie kost, zal er dus ook meer geluid uit komen. Je kunt er dus niet eenvoudig mee gaan slapen. Je moet daarom ook rekening gaan houden met een hogere energierekening aan het einde van het jaar. Daarnaast moet je er altijd voor zorgen dat je de slang ergens naar buiten kunt leggen. En vergeet niet dat er veel ruimte nodig is voor de meeste modellen. Je kunt ook voor kleinere modellen gaan, zoals mini airco’s.

 

 

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X