Welke soorten kozijnen zijn er?

Het is inmiddels algemeen bekend dat de Nederlandse huizenmarkt volledig op slot zit. Dit komt niet alleen door huisjesmelkers die iedere mogelijke woning opkoopt om vervolgens weer flink te gaan verhuren, maar ook door het bouwen van te weinig betaalbare woningen. Hierdoor verkoopt vrijwel iedere woning momenteel razendsnel. Zelfs de kluswoningen waarvan de kozijnen bijvoorbeeld helemaal verrot zijn. Heb jij recent zo’n woning gekocht? Dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk de kozijnen te gaan vervangen om lekkage te voorkomen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten kozijnen, waardoor het logisch is dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Om jouw zoektocht makkelijker te maken vertellen wij je in deze blog graag welke soorten kozijnen er zijn. Lees snel verder en vind het exemplaar die bij jouw woning past!

1 Houten kozijnen

Dit zijn nog steeds de meest geliefde kozijnen van ons land. De voornaamste reden hiervoor is dat je bij houten kozijnen de keuze hebt uit verschillende houtsoorten. Hierbij kan je onder andere denken aan eikenhout, beukenhout en cederhout. Al deze soorten geven jouw woning een klassieke en natuurlijke uitstraling. Daarnaast gaan houten kozijnen, wanneer je ze goed onderhoudt, ontzettend lang mee. Iedere tien jaar moeten de kozijnen opnieuw gescheurd en geverfd worden om er weer als nieuw uit te zien. Ben je een bepaalde kleur zat? Dan kan je de houten kozijnen gemakkelijk opnieuw verven. 

2. Kunststof kozijnen

Wanneer je het onderhoud van houten kozijnen iets te veel werk vindt, dan kan je ervoor kiezen om kunststof kozijnen te nemen. Deze kozijnen zijn namelijk volledig onderhoudsvrij. Dit betekent dat je niet iedere tien jaar de kunststof kozijnen opnieuw moet verven. Om de kozijnen mooi te houden wordt er wel geadviseerd om minimaal twee keer per jaar de kunststof kozijnen een schoonmaakbeurt te geven. Dit doe je gemakkelijk met een emmer lauwwarm water en allesreiniger. Bovendien verhogen kunststof kozijnen de isolatie van jouw woning, waardoor er geen koude lucht meer via de ramen naar binnen kan trekken. Ideaal als je een koukleum bent!

3 Stalen kozijnen

Wil je liever kozijnen die volledig inbraakveilig zijn? Dan zijn stalen kozijnen een uitstekende keuze. Deze kozijnen zijn immers gemaakt van staal wat ontzettend sterk is. Hierdoor is het voor inbrekers niet meer mogelijk om via jouw kozijnen het huis in te gaan. Daarnaast zijn stalen kozijnen ook nog eens volledig onderhoudsvrij, waardoor je geen rekening meer hoeft te houden met het kostbare onderhoud. Het jaarlijks reinigen van de kozijnen is genoeg om er weer jaren plezier van te hebben.

4 Aluminium kozijnen

De populairste kozijnen van dit moment zijn natuurlijk de aluminium kozijnen. Deze kozijnen staan bekend om hun robuuste en moderne uitstraling die perfect past bij een industrieel interieur. Niet voor niets zie je deze kozijnen inmiddels regelmatig voorbijkomen in diverse woningprogramma’s. Behalve de schitterende uitstraling zijn de aluminium kozijnen ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren, volledig onderhoudsarm en ontzettend sterk. Toch is het belangrijk om te weten dat deze kozijnen een iets mindere isolerende werking hebben dan de kunststof kozijnen. Welke kozijnen sieren binnenkort jouw woning?

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X