Blog

Dick, de man die altijd op zoek is naar comfort

Dick is altijd op zoek naar de nieuwste technologieën die zijn dagelijks leven kunnen verbeteren. Vandaag duiken we in de wereld van airconditioning en hoe het Dick kan helpen om het hele jaar door een aangename omgeving te creëren in zijn huis.

Algemene informatie over Airco’s

Airconditioning is een geweldige technologie die zorgt voor verkoeling en comfort tijdens warme zomerdagen. Het systeem werkt door warme lucht uit een ruimte te halen en te vervangen door koele lucht, waardoor de temperatuur wordt verlaagd. Het biedt een efficiënte en snelle manier om een aangename omgeving te creëren in huis of op kantoor.

Airco’s die ook kunnen verwarmen

Naast verkoeling bieden sommige airconditioningsystemen ook de mogelijkheid om te verwarmen. Deze gecombineerde systemen zijn in staat om de temperatuur in huis te reguleren, ongeacht het seizoen. Laten we eens kijken naar de voordelen en werking van deze verwarmingsfunctie.

Hoe werkt verwarmen met een airco?

Het verwarmen met een airconditioningssysteem werkt op een vergelijkbare manier als het koelen. In plaats van warme lucht af te voeren, haalt het systeem warmte uit de buitenlucht en geeft het deze af in de ruimte. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door een omkeerbare warmtepomp die het koelproces kan omkeren en warmte kan genereren.

Wat is voordeliger: Verwarmen met een airco of gas?

Een belangrijke vraag die vaak opkomt bij het overwegen van verwarming met een airco is de kostenefficiëntie in vergelijking met traditionele gasverwarming.

Over het algemeen is het interessant om je huis te laten verwarmen door een airco. En zeker nu met de stijgende gasprijzen kan een airconditioningsysteem uw huis op een kostenefficiënte manier verwarmen in vergelijking met een traditionele cv-ketel.

Door (gedeeltelijk) gebruik te maken van een airco voor verwarming, kunt u het gasverbruik verminderen. De totale kosten voor het verwarmen met airco t.o.v. gas hangt af van verschillende factoren, zoals de COP-waarde, de prijzen van gas en elektriciteit, het type airconditioningsysteem en het vermogen ervan.

Geen subsidies op Airco’s

Momenteel zijn er geen subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een airconditioningsysteem. Dit betekent dus dat je de volledige kosten zelf moet dragen..

Ook het aanvragen van een duurzaamheidslening biedt geen mogelijkheid om de aanschaf van een airco te bekostigen.

Offertes aanvragen voor airconditioningsystemen

Nu Dick meer inzicht heeft in de mogelijkheden van airconditioning en verwarming, is het tijd om over te gaan op actie. Het aanvragen van offertes bij verschillende leveranciers en installateurs is een belangrijke stap om de juiste airco-oplossing voor zijn huis te vinden.

Dick wou zelf bij meerdere leveranciers een offerte aanvragen. Echter kreeg hij een slimme tip van zijn Nederlandse collega’s. Namelijk de offerte vergelijkingssite www.verbouwkosten.com. Op deze site kreeg hij binnen enkele dagen meerdere offertes van bedrijven die een airco konden leveren. Die hij op zijn gemak, geheel vrijblijvend kon overwegen.

Zo maak je van je huis een koel paradijs in de zomer

Hoewel een beetje zomerzon zonder twijfel heerlijk kan zijn, kan dit het soms ook moeilijk maken om je huis behaaglijk koel te houden. Zonder van een dure airconditioner gebruik te maken, hebben we hier een aantal verkoelende tips om in de snikhete lucht in jouw huis prettig af te koelen.

Sluit de gordijnen en ramen

Hoe verleidelijk het ook is om jouw ramen tijdens een hittegolf aangenaam open te gooien, of als de dag op haar heetst is, zal het huis koeler blijven als je ze gewoon dicht laat. Probeer op zulke dagen enkel vroeg of later op de dag frisse buitenlucht binnen te laten.

Daarnaast zullen lichtgekleurde jaloezieën en gordijnen, die van een zwaardere stof gemaakt zijn, het beste om de warmte te blokkeren. Kies dus voor dit type gordijnen als je overweegt om die van jou te upgraden. Houd deze gordijnen ook overdag dicht om je huis in de zomer zo koel mogelijk te houden.

Houd de deuren gesloten

Als je een ventilator in huis gebruikt, dan zal het afsluiten van de ongebruikte kamers gedurende de dag het huis in de zomer koel houden. Het zal haar verkoelende inspanningen nu immers concentreren op de plek waar jij dit het meest voelt.

Zorg er echter wel voor dat je de buitendeuren in de avond opent. Dit om ervoor te zorgen dat er niet alleen fijne frisse lucht door jouw woning stroomt, maar ook om te voorkomen dat je huis benauwd aanvoelt.

Plaats reflecterende raamfolie

Het plaatsen van reflecterende raamfolie is een super effectief hulpmiddel om je huis in de zomer koel te houden. Dit gebeurt door de zonnestralen op afstand te houden. Het is ook niet erg duur om toe te passen. Het is een oplossing die veel in warmere klimaten wordt gebruikt, en het kan de warmte en schittering tot 99% verminderen!

Eet je maaltijden buiten

Het gebruik van de oven of kookplaat kan extra warmte in je huis creëren. Dus in plaats van jouw keuken onnodig op te warmen, kun je beter van de warme zomeravonden in de tuin genieten. Steek de BBQ op je terras onder je veranda aan en combineer het met een gezonde zomerse salade.

Zorg voor een koele ondergrond

Ben je het beu om aan een leren bank vast te plakken? Koel jezelf dan op deze bank af door er een lichtgewicht plaid of laken van natuurlijke vezels overheen te leggen. Je hoeft hier echt geen dure nieuwe stoffering voor te kopen. Je kunt simpel met een laken improviseren, wat een oplossing is die het werk net zo goed zal verrichten.

Weet daarnaast dat een laminaat binnenvloer van bijvoorbeeld  Homing XL ook een koelend effect heeft. Net als houten en keramische vloeren, zorgt laminaat ervoor dat dit de warmte effectiever dan tapijt verspreidt. Hierdoor zal je huis er op warmere dagen koeler aanvoelen.

Kleed jezelf ook koel

Draag in de zomer vooral losse, lichtgewicht kleding gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen en linnen. Drink bovendien koude vloeistoffen om je lichaam af te koelen en verblijf in het laagste (en donkerste) gedeelte van je huis.

Gebruik bij een oververhit gevoel eventueel een gekoelde rubberen waterkruik, een ijszak of een koude doek. Om via je polsen en voeten zo direct een aangenaam verfrissend gevoel te creëren. En als het binnen erg benauwd is, overweeg dan zeker een luchtontvochtiger. Dit handige apparaat haalt de vocht uit de lucht en laat je huid ook beter ademen.

De zomer is voor velen echt het mooiste seizoen van het jaar! Maar helaas wordt al het fijns dat de zomer brengt vaak door de verzengende hitte overschaduwd. Gelukkig kun jij nu met de bovenstaande tips thuis beter koel blijven, om zo nog meer van de zomer te genieten!

Koelen met een warmtepomp

Wanneer je op deze website kijkt, ben je misschien in eerste instantie geïnteresseerd in het kopen van een airconditioning voor het koelen van je woning. Maar er zijn nog meer mogelijkheden voor het koelen van je woning. Onlangs heeft de overheid aangekondigd dat de (hybride) warmtepomp de norm wordt bij het vervangen van je cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat je fors op je energieverbruik bespaart. Maar wist je dat de meeste warmtepompen je woning ook kunnen verkoelen? Daar vertellen we meer over in dit artikel.

Hoe werkt een warmtepomp?

Eerst even meer over de werking van een warmtepomp. Je kunt dit vergelijken met een omgekeerde koelkast. Waar een koelkast warmte onttrekt uit de binnenkant van het apparaat, onttrekt een warmtepomp energie uit de buitenlucht, de bodem of uit ventilatielucht en zet dit met een zeer goed rendement om in energie voor het verwarmen of koelen van je woning. Daarbij gebruikt de warmtepomp een kleine hoeveelheid stroom.

Hoe werkt het koelen met een warmtepomp?

De meeste typen warmtepompen kunnen niet alleen verwarmen, maar je woning ook koelen. Het koelen met een warmtepomp kan op meerdere manieren werken. Zo gebruiken de zogeheten water/water warmtepompen ofwel grondwarmtepompen koud water uit de bodembron, koelen dit af en pompen dit door de vloerverwarming. Het grote voordeel is dat de compressor hier niet aan te pas komt, wat scheelt in het stroomverbruik. Zogeheten lucht/water warmtepompen halen energie uit de buitenlucht en ze keren de werking van de warmtepomp om. De warmtepomp gaat daardoor koelen in plaats van verwarmen. Ventilatielucht/water warmtepompen kunnen niet koelen, maar wel ventileren.

Hoe goed kun je je huis koelen met een warmtepomp?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst natuurlijk het type warmtepomp, maar ook de mate van isolatie. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe moeilijk de warmte in de zomer naar binnen kan. Het afgiftesysteem speelt ook een rol. Zo is vloerverwarming ideaal, maar je kunt  je woning ook voorzien van ventilatorconvectoren. Zorg daarnaast voor goede zonwering om de warmte buiten te houden.

Met behulp van de bovenstaande informatie weet je meer over de mogelijkheden voor het koelen van je woning met een warmtepomp.

Aircooler: verfrissend en vernieuwend

Een aircooler is een apparaat dat de lucht in een ruimte koelt en verfrist. Het werkt op basis van verdamping, waarbij water wordt verdampt en de warmte aan de lucht wordt onttrokken. Dit in tegenstelling tot een airconditioner, die werkt op basis van een koelvloeistof en de lucht actief koelt.

Een aircooler is ideaal voor gebruik in warme zomermaanden, wanneer de temperatuur in huis of op kantoor onaangenaam hoog kan worden. Het apparaat is energiezuiniger en milieuvriendelijker dan een airconditioner, omdat het geen koelvloeistof nodig heeft en de lucht niet uitdroogt.

De aircooler bestaat uit een waterreservoir, een ventilator en een filter. Het waterreservoir wordt gevuld met water en het filter zuigt de lucht aan en zorgt ervoor dat het water verdampt. De ventilator blaast de gekoelde en verfriste lucht vervolgens de ruimte in.

Het gebruik van een aircooler

Het gebruik van een aircooler heeft verschillende voordelen. Naast het verkoelen van de lucht zorgt het apparaat ook voor een hogere luchtvochtigheid, wat de luchtkwaliteit ten goede komt. Daarnaast is een aircooler gemakkelijk te verplaatsen en vereist het geen ingewikkelde installatie. Je hoeft daarnaast geen apparaten op het riool aan te sluiten aldus de riool ontstoppingsdienst Amsterdam het gebruik van een dergelijk apparaat alleen maar toejuicht. Steeds vaker wordt het riool belast en wanneer je circulaire verkoeling kan creëren, is dat winst!

Er zijn verschillende soorten aircoolers verkrijgbaar, van kleine persoonlijke modellen tot grotere exemplaren voor gebruik in grote ruimtes. Bij de aanschaf is het belangrijk om te letten op het koelvermogen, het geluidsniveau en de grootte van het apparaat.

Aircooler, milieuvriendelijke oplossing

Al met al is een aircooler een handige en milieuvriendelijke oplossing voor het koelen en verfrissen van de lucht in huis of op kantoor tijdens warme zomermaanden.Wat zijn de regels voor het aansluiten van riolering?

Tot slot moet er rekening worden gehouden met de wet- en regelgeving omtrent riolering en afvalwater. Zo kan het zijn dat er vergunningen nodig zijn voor de aanleg van nieuwe leidingen en moet er worden voldaan aan bepaalde eisen op het gebied van waterkwaliteit en -zuivering.

Kortom, het aansluiten van meerdere gebouwen op een bestaand riool is een complexe klus waarbij verschillende factoren een rol spelen. Het is daarom belangrijk om hierbij de hulp in te roepen van deskundigen, zoals een rioolbeheerder of aannemer, om ervoor te zorgen dat de klus op een professionele en veilige manier wordt uitgevoerd. Zeker als je niet in de problemen wilt komen en je ook nog een moet bellen.

Verschil tussen een airco en een aircooler

Een airco en een aircooler zijn beide apparaten die worden gebruikt om de lucht in een kamer te koelen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Een airconditioner koelt de lucht door warme lucht uit de kamer te zuigen en deze door een koelproces te leiden voordat het opnieuw wordt uitgeblazen. Het koelproces vindt meestal plaats door middel van een koelmiddel, zoals Freon, dat door een compressor wordt gecomprimeerd en vervolgens door een verdamper wordt geleid om de warmte uit de lucht te absorberen. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de kamer in geblazen.

Een aircooler daarentegen maakt gebruik van water om de lucht te koelen. De lucht wordt door een nat koelmedium geleid, meestal een soort sponsachtig materiaal, waardoor het water verdampt en de lucht afkoelt. Een ventilator blaast vervolgens de gekoelde lucht de kamer in. Aircoolers zijn over het algemeen minder effectief in het koelen van de lucht dan airconditioners, maar ze zijn meestal goedkoper en vereisen geen dure installatie.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een airconditioner en een aircooler is het koelproces dat ze gebruiken om de lucht te koelen.

Aircooler schoonmaken

Het is belangrijk om je aircooler regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om je aircooler schoon te maken:

 1. Zet de aircooler uit en haal de stekker uit het stopcontact. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je gewond raakt door de ventilator tijdens het schoonmaken.
 2. Verwijder het waterreservoir en maak het grondig schoon met een milde zeepoplossing. Spoel het reservoir vervolgens goed af met schoon water en laat het drogen.
 3. Reinig de luchtfilter door deze uit de aircooler te verwijderen en af te spoelen met schoon water. Laat de filter drogen voordat je hem terugplaatst in de aircooler.
 4. Reinig de buitenkant van de aircooler met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Veeg het apparaat af en zorg ervoor dat er geen water in de ventilator of andere componenten komt.
 5. Controleer de verdampingskoeler op vuil of vuilophoping en reinig deze indien nodig met een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel.
 6. Controleer de ventilatorbladen op vuil of vuilophoping en maak ze indien nodig schoon met een zachte borstel.
 7. Plaats het waterreservoir terug in de aircooler en sluit het apparaat weer aan.

Het is een goed idee om je aircooler regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld eens per maand of elke keer dat je het waterreservoir bijvult. Dit zal ervoor zorgen dat je aircooler goed blijft werken en je een schone en frisse lucht blijft blazen.

 

 

Last van zweterige, slapeloze nachten tijdens warme dagen?

Het is voor de meeste altijd heerlijk, de zomerdagen. Denk hierbij aan leuke uitjes, lekker zwemmen en in de avond gezellig barbecueën met een drankje. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren, en dat is het ook, totdat het moment van slapen aanbreekt. Je kent het vast wel, dat moment dat je wilt slapen maar het gewoon veelte warm is om in slaap te komen. Of dat je doorweekt wakker wordt midden in de nacht, erg frustrerend. In deze tekst lees je meer over oplossingen tegen deze warmte waardoor jij alsnog een goede nachtrust kunt pakken tijdens die warme dagen.

De eerste oplossing, een ventilator

De eerste manier om je van de warmte te omzeilen is door het hebben van een ventilator. Een ventilator is een machine met een propeller waardoor je een briesje kunt genereren. Dit kan ervoor zorgen dat je het minder warm hebt en dus hopelijk ook beter kunt slapen.

Wanneer je een ventilator de hele nacht op je gericht hebt, kunnen sommige wel gevoelig zijn om verkouden te worden. Het is dus beter om de ventilator op draaistand te houden. Naast het voordeel dat een ventilator voor verkoeling zorgt, zorgt deze ook voor een betere luchtcirculatie in je huis of kamer. Hierdoor blijft de desbetreffende ruimte lekker fris. Een gemiddelde ventilator kun je verkrijgen vanaf zo’n 25 euro. Deze prijs kan oplopen tot 150 euro. Dit is afhankelijk van het merk en type.

De tweede oplossing, een airco

De tweede oplossing die we gaan bespreken en in ons opzicht ook de beter is, is een airco. Een airco is een apparaat die een ruimte kan verkoelen. Tegenwoordig heb je ook een airco met verwarming zodat je deze in de koude periode kunt gebruiken voor het verwarmen van de ruimte. Ook is het mogelijk om met een airco de lucht in een ruimte te ontvochtigen of te filteren. Wanneer je van plan bent om een airco aan te schaffen is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten.

Zo zijn sommige airco’s niet bepaald energiezuinig waardoor je aan het einde van de maand een hoge stroomrekening binnen kunt krijgen. Het is dus belangrijk om op de energielabel te letten wanneer je een airco gaat aanschaffen. Ook is het essentieel om te kijken welk type airco je wilt aanschaffen. Zo heb je mobiele airco’s die je kunt verplaatsen en airco’s die zijn ingebouwd in je woning.  Deze ingebouwde airco’s worden ook wel inverter airco genoemd. Ingebouwde airco’s zorgen vaak voor een snellere verkoeling en staan minder in de weg.

De voordelen van airconditioning

Airco’s zijn het beste wat je kan gebeuren op een warme dag of in een warm klimaat. Hier lees je alles over airconditioning, van wat het is tot de voordelen en kosten.

Wat is airconditioning?

Airconditioning is een mechanische manier om de luchtvochtigheid en temperatuur in een ruimte of gebouw te regelen. Airconditioning wordt vaak gebruikt om de temperatuur in een ruimte of gebouw te verlagen, maar het kan ook worden gebruikt om de luchtvochtigheid te verhogen.

Wat zijn de voordelen van een airco?

Wanneer het zomer is en de temperaturen stijgen, kan het soms lastig zijn om koel te blijven. Een airco kan dan uitkomst bieden. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een airco? Wij vertellen het je graag!

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor airconditioning is natuurlijk omdat het koelend werkt. Op warme dagen kan een airco ervoor zorgen dat je huis of kantoor aangenaam koel blijft. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je spullen. Spullen die normaal gesproken snel oververhit raken, zoals computers, TV’s en andere elektronica, worden door een airco beschermd.

Airconditioning draagt ​​ook bij aan een gezonde leefomgeving. Stofdeeltjes en pollen in de lucht kunnen irritatie veroorzaken aan de luchtwegen en ogen. Een goede airco zorgt voor een constante stroom aan frisse lucht.

Wil je meer informatie over airco’s? Op deze website vind je handige informatie.

Wat kost een airco?

De meeste mensen denken dat een airco duur is, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn veel verschillende soorten airco’s die je kunt kopen, en de prijzen variëren sterk. Sommige airco’s zijn bedoeld voor grote ruimtes en kunnen duizenden euro’s kosten, maar er zijn ook kleinere units die minder dan honderd euro kosten.

Het hangt dus echt af van wat je nodig hebt, maar in de meeste gevallen is er wel een airco te vinden die binnen je budget valt.

Mobiele airco of vaste unit?

Als je kiest voor een mobiele airco, dan heb je het voordeel dat je deze eenvoudig mee kunt nemen wanneer je verhuist. Daarnaast zijn ze meestal goedkoper in aanschaf dan vaste units. Een nadeel van mobiele airco’s is dat ze wat geluid produceren en dat ze water uitspuwen waarmee je moet oppassen dat je niet nat wordt.

Een vaste airco wordt geïnstalleerd door een professional en is daardoor duurder in aanschaf. Je hebt wel het voordeel dat deze units stil zijn en niet water uitspuwen. Daarnaast is een vaste unit vaak beter in staat om een ​​grote ruimte te koelen dan een mobiele airco.

Verwarmen met een airco

Een airco is een klimaatbeheerser, maar wat houdt dat eigenlijk in? Veel mensen denken dat je met een airco alleen maar kunt koelen, maar tegenwoordig biedt een airco veel meer functies. Een airco kan lucht uit de omgeving zuiveren en kan vervolgens de lucht verkoelen en verwarmen. Over deze laatste functie gaan we het in dit blog hebben; hoe werkt een airco precies en hoe kun je een ruimte verwarmen met een airco?

Hoe werkt een airco?

De werking van een airco lijkt heel erg op de werking van een koelkast. Je zet de machine aan en vervolgens komt er koude lucht uit. De airco zuigt hiervoor lucht op van buiten. Koelt de airco een ruimte? Dan wordt er gebruikgemaakt van koelvloeistof en wordt de warme lucht weer weggevoerd naar buiten. Het verwarmen met een airco gaat net even anders. Houd er ook rekening mee dat er verschillende soorten airco’s zijn, zoals de mobiele airco en de airco’s met buitenunit.

Hoe verwarm je met een airco?

Een airco die verwarmt maakt gebruik van een lucht-lucht- of ventilatiewarmtepomp, die de warmte naar binnen pompt. Zelfs bij buitentemperaturen van -15 graden kan een warmtepomp warmte uit de lucht halen. Met een warmtepomp verwarm je dus eenvoudig een kamer. Naast de onmisbare buitenunit, is het belangrijk om genoeg binnenunits te hebben, die de warmte kunnen verspreiden. Is het echt heel erg koud buiten? Dan heeft de warmtepomp uiteraard wel een lager rendement.

De voordelen van een airco die verwarmt

Sinds een aantal jaar zijn de gasprijzen enorm gestegen en zijn veel mensen alternatieven aan het vinden voor gasverwarming. Een lucht-lucht warmtepomp heeft de volgende voordelen:

 • Duurzaam initiatief doordat het op een natuurlijke manier lucht van buiten opzuigt
 • Voor zowel verwarmen als verkoelen wordt 1 apparaat gebruikt
 • De lucht-lucht warmtepomp heeft geen aparte buitenunit en bestaat uit een buitengedeelte en een binnengedeelte.
 • Hoog rendement tot een temperatuur van -15 graden
 • Besparing van ongeveer €120,- per jaar in een gemiddelde eengezinswoning

Nadelen van een verwarmende airco

Een lucht-lucht warmtepomp lijkt nu de ultieme oplossing, alleen heeft de warmtepomp ook nadelen. Niet elk huis heeft de mogelijkheid een warmtepomp te installeren.

 • Werkt alleen met een mechanische ventilatie
 • Het vermogen is door de kleine omvang van de warmtepomp redelijk laag. De lucht lucht warmtepomp is daardoor vooral in combinatie met andere installaties een populaire keuze.
 • Bij lage temperaturen is het rendement van de warmtepomp laag en heeft het in extreme gevallen hulp nodig van een andere warmtebron.

Meer weten over warmtepompen? Met ervaren vakprofessionals biedt KliMate de informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken.

 

Welke soorten kozijnen zijn er?

Het is inmiddels algemeen bekend dat de Nederlandse huizenmarkt volledig op slot zit. Dit komt niet alleen door huisjesmelkers die iedere mogelijke woning opkoopt om vervolgens weer flink te gaan verhuren, maar ook door het bouwen van te weinig betaalbare woningen. Hierdoor verkoopt vrijwel iedere woning momenteel razendsnel. Zelfs de kluswoningen waarvan de kozijnen bijvoorbeeld helemaal verrot zijn. Heb jij recent zo’n woning gekocht? Dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk de kozijnen te gaan vervangen om lekkage te voorkomen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten kozijnen, waardoor het logisch is dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Om jouw zoektocht makkelijker te maken vertellen wij je in deze blog graag welke soorten kozijnen er zijn. Lees snel verder en vind het exemplaar die bij jouw woning past!

1 Houten kozijnen

Dit zijn nog steeds de meest geliefde kozijnen van ons land. De voornaamste reden hiervoor is dat je bij houten kozijnen de keuze hebt uit verschillende houtsoorten. Hierbij kan je onder andere denken aan eikenhout, beukenhout en cederhout. Al deze soorten geven jouw woning een klassieke en natuurlijke uitstraling. Daarnaast gaan houten kozijnen, wanneer je ze goed onderhoudt, ontzettend lang mee. Iedere tien jaar moeten de kozijnen opnieuw gescheurd en geverfd worden om er weer als nieuw uit te zien. Ben je een bepaalde kleur zat? Dan kan je de houten kozijnen gemakkelijk opnieuw verven. 

2. Kunststof kozijnen

Wanneer je het onderhoud van houten kozijnen iets te veel werk vindt, dan kan je ervoor kiezen om kunststof kozijnen te nemen. Deze kozijnen zijn namelijk volledig onderhoudsvrij. Dit betekent dat je niet iedere tien jaar de kunststof kozijnen opnieuw moet verven. Om de kozijnen mooi te houden wordt er wel geadviseerd om minimaal twee keer per jaar de kunststof kozijnen een schoonmaakbeurt te geven. Dit doe je gemakkelijk met een emmer lauwwarm water en allesreiniger. Bovendien verhogen kunststof kozijnen de isolatie van jouw woning, waardoor er geen koude lucht meer via de ramen naar binnen kan trekken. Ideaal als je een koukleum bent!

3 Stalen kozijnen

Wil je liever kozijnen die volledig inbraakveilig zijn? Dan zijn stalen kozijnen een uitstekende keuze. Deze kozijnen zijn immers gemaakt van staal wat ontzettend sterk is. Hierdoor is het voor inbrekers niet meer mogelijk om via jouw kozijnen het huis in te gaan. Daarnaast zijn stalen kozijnen ook nog eens volledig onderhoudsvrij, waardoor je geen rekening meer hoeft te houden met het kostbare onderhoud. Het jaarlijks reinigen van de kozijnen is genoeg om er weer jaren plezier van te hebben.

4 Aluminium kozijnen

De populairste kozijnen van dit moment zijn natuurlijk de aluminium kozijnen. Deze kozijnen staan bekend om hun robuuste en moderne uitstraling die perfect past bij een industrieel interieur. Niet voor niets zie je deze kozijnen inmiddels regelmatig voorbijkomen in diverse woningprogramma’s. Behalve de schitterende uitstraling zijn de aluminium kozijnen ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren, volledig onderhoudsarm en ontzettend sterk. Toch is het belangrijk om te weten dat deze kozijnen een iets mindere isolerende werking hebben dan de kunststof kozijnen. Welke kozijnen sieren binnenkort jouw woning?

Het verschil tussen een aircooler en een mobiele airco

Wanneer je meer verkoeling in huis wilt, dan is het belangrijk om daar het juiste systeem voor te kiezen. Het kan slim zijn om voor een aircooler te gaan. Aan de andere kant kan ook de beste mobiele airco veel waarde voor jou hebben. Het is in dat opzicht vooral belangrijk om de verschillen tussen de twee systemen te kennen. Zo kan je het gemakkelijkst de juiste keuze maken. Wat de verschillen precies zijn, kan je in dit artikel leren. Zo kan je direct je slag slaan en voor verkoeling zorgen.

Wat is een airco?

Laten we beginnen met de mobiele airco. Dit is de afkorting van airconditioner. Het is een systeem dat warme lucht aanzuigt. Het wordt via een koelelement van vloeistof afgekoeld. De koude lucht wordt dan weer terug de ruimte in geblazen. Op die manier wordt de binnentemperatuur naar beneden gebracht. De airco werkt met vloeistof. Er is dus wel ook een afvoerslang naar buiten nodig. Dat kan bijvoorbeeld via het raam. De airco trekt ook vocht aan, daardoor wordt het dus ook droger in de ruimte. Let dus wel op om ook de luchtvochtigheid op niveau te houden.

Wat is een aircooler?

De werking van een aircooler is net even anders. Het is daardoor ook snel populair geworden als methode om de lucht te koelen. Het laat de lucht via een koelelement wat koeler worden. Dat gebeurt niet met koelvloeistof, maar met koud water. Dat is dan ook het grootste verschil met de airco. Het leidt er ook toe dat de lucht wat minder koel wordt dan in de airco. Wel kan het de binnentemperatuur naar beneden brengen. Dat is vooral op warme dagen natuurlijk toch wel heel aantrekkelijk te noemen. Zo is dus ook een aircooler van waarde te noemen.

Een keuze maken

Het is nu belangrijk om te bepalen wat voor jou de beste optie is. Dat kan afhankelijk zijn van de mate waarin je een ruimte moet koelen. Maak je er maar af en toe gebruik van, dan is een airco misschien wat te veel van het goede. Ook is het belangrijk om te bepalen hoeveel last je van droge lucht hebt. Een airco zal de lucht net wat droger maken. Wil je echter zeker zijn dat je een ruimte flink kunt afkoelen, dan is de airco vele malen sterker dan de aircooler. Dit werkt dan dus ook veel beter. Het is zaak dit goed uit te zoeken.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X